Lucskos káposzta bõrös sertésfejhúsból, füstölt sertésnyelvvel, kaprosan, csomborosan
sponsored links
Néhány hete is terítéken volt nálam a lucskos káposzta, akkor bõrös malaclapockával készítettem. Édes káposztából készült, viszont egy kis savanyú káposztával savanyítottam meg. Mondhatom, ismétlésre méltó volt.
Egy-két adagot megmentettem, hogy lefagyasszam, mert nagyon szeretem a kedvenc - fagyasztható - ételeimet az elkövetkezõ hetekben is visszatapsolni anélkül, hogy újra neki kelljen állnom a készítésének. A káposztafélék jól tûrik a fagyasztást, úgyhogy már elõre tudtam, hogy legközelebb még nagyobb adag lucskos káposztát készítek.
Amikor az idei elsõ kocsonyámnak nekikészültem, eszembe jutott, hogy egyúttal beszerzem a hozzávalókat a következõ adag lucskos káposztához is.
A kocsonyához egy fél sertésfejet, egy elsõ csülköt és egy nagyobb, füstölt sertésnyelvet szereztem be. Úgy döntöttem, hogy ...