Luca napi varázslat - a várakozás izgalma, az érzelmek ereje, s egy csábító étel

2011-12-11

sponsored links


Emlékszem rá, amikor kislány voltam, Luca napján elkészítettem a nagy kérdés megválaszolására szánt Luca-napi babonát, vagyis, hogy hogyan is fogják hívni a férjemet. 13 db. cédulára kellett írni cédulánként 1 nevet. Minden nap ki kellett húzni egyet, s aki karácsonykor, az utolsó cetlin szerepelt, úgy fogják hívni a jövendõbelimet. Ezt éveken keresztül elkészítettem, s mindig csak reménykedni tudtam benne, hogy az éppen aktuális fiú neve lesz a nyertes.
Csak az a baj, hogy ma már nem emlékszem rá, hogy ez sikerült-e, vagyis volt-e valaha listás az a név, aki végül az életem része lett :-).

A Facebook-on még tart játék, amiben várom a lájkokat a Rozmaring&Csokoládé oldalra - a játékban való részvételhez magát a Rozmaring&Csokoládé oldalt kell lájkolni - 2011. december 31. délig, hiszen értékes nyereményben részesül majd valaki, aki a lájkolók közül kisorsolásra kerül, természetesen olyanokban, amelyek a konyhában használható. 

De nézzünk egy kis hagyományt errõl a napról

Mindamellett, hogy az 1582-es Gergely-naptár érvényre jutásáig december 13-a volt az év legrövidebb napja és a télforduló kezdete, a szerelemhez is éppúgy kapcsolódik, mint a Valentin-nap, s pont annyira rejtélyes a története is. Szent Luciát ugyanis, akinek köszönhetõ ennek a napnak az érzelmi ...

Folytats a blogon ... rozmaringescsokolade.blogspot.com/201...

sponsored links

Keres?s