Lost vagy Retro? 3.
sponsored links
Úgy gondolom a mai étkem is bõven belefér ebbe a kategóriába.
Egyszerû, finom, klasszikus, éttermekben itt-ott találkozni vele, de otthon mégis ritkán készítjük el, ha egyáltalán elkészítjük, mert...(?)
Na, majd most!
CSIRKEMELL JÓASSZONY MÓDRA
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
1 kg burgonya
20 dkg gomba
15 dkg kolozsvári szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
petrezselyem zöldje
bors, só
liszt
(aki a fûszeresebb ízeket kedveli, majoránnát vagy rozmaringot is használhat)
A burgonyát héjában megfõzzük.
A burgonyát héjában megfõzzük.
A csirkemellet felszeleteljük sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk, majd egy kevéske zsiradékon, lassan, szép pirosra sütjük, az utolsó egy-két percben egy kis vizet öntünk alá és kiforraljuk, készre pároljuk.
Közben megfõtt, megtisztított burgonyát 1×1 centis kockákra vágjuk és bõ, forró zsiradékban finom roppanósra sütjük.
Ez idõ alatt a szalonnát, a gombát, a hagymát szintén felkockázzuk és szépen összepirítjuk õket, majd hozzákeverjük a jól lecsepegtetett burgonyát és egy csokor, aprított petrezselyemmel friss, üde ízt adunk neki, igény szerint sózzuk, borsozzuk.
A burgonyás ragut, ami egyben a köret is, a hús szeletekre tálaljuk.
Ez idõ alatt a szalonnát, a gombát, a hagymát szintén felkockázzuk és szépen összepirítjuk õket, majd hozzákeverjük a jól lecsepegtetett burgonyát és egy csokor, aprított petrezselyemmel friss, üde ízt adunk neki, igény szerint sózzuk, borsozzuk.
A burgonyás ragut, ami egyben a köret is, a hús szeletekre tálaljuk.