Lost vagy Retro? 2.
sponsored links
A sorban legyen második a Svéd gombasaláta.
Valamikor a régi szép idõkben el sem lehetett képzelni Svédasztalos állófogadást nélküle. Ott díszelgett nemzetközi társaival :) a Francia salátával, az Orosz hússalátával, a Sonkatekercs, a Hideg sültek és a Kaszinótojás mellett. Mára viszont kissé háttérbe szorult és elõtérbe kerültek a divatos friss saláták különbözõ olajos és majonézes öntetek, dresszingekkel. Persze ezek a mediterrán jellegû divatos saláták is nagyon finomak, de nem szabad megfelejtkeznünk a régi jó dolgokról sem. Hát ezért választottam ezt a pompás kis pikáns, paradicsomos, gomba salátát, aminek nálam a fõtt tojás a kiegészítõje.
u.i.: van egy (szerintem) rossz szokás, amivel ?egyszerûbb? elkészíteni a Svéd gombasalátát. Ez a ketchup.
NE!
SVÉD GOMBASALÁTA
Hozzávalók:
50 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
1 nagy dob. paradicsompüré (140g)
4 db citromkarika
1 dl fehérbor
1 dl fehérbor
kristálycukor
babérlevél
kakukkfû
só
A vöröshagymát félkarikákra szeleteljük, majd forró olajon megfuttatjuk és rádobjuk a felszeletelt gombát, megsózzuk. Amikor már a gomba levet engedett felöntjük a borral, hozzákeverjük a paradicsompürét, beledobjuk a citromkarikákat, 2-3 babérlevelet és kakukkfûvel valamint egy kiskanál kristálycukorral ízesítjük. Lassan kb.:30-35 perc alatt sûrûre fõzzük.
Csak 1 ötlet: pikánsabb íz verziót érhetünk el, ha egy gerezd zúzott fokhagymát is teszünk hozzá.
A vöröshagymát félkarikákra szeleteljük, majd forró olajon megfuttatjuk és rádobjuk a felszeletelt gombát, megsózzuk. Amikor már a gomba levet engedett felöntjük a borral, hozzákeverjük a paradicsompürét, beledobjuk a citromkarikákat, 2-3 babérlevelet és kakukkfûvel valamint egy kiskanál kristálycukorral ízesítjük. Lassan kb.:30-35 perc alatt sûrûre fõzzük.
Csak 1 ötlet: pikánsabb íz verziót érhetünk el, ha egy gerezd zúzott fokhagymát is teszünk hozzá.