Londoni szelet
sponsored links
Ez a süti ugyan nem a legszebb, de nagyon finom ez a diós-lekváros összeállítás! Hankka blogszülinapi játékára szeretném felajánlani, remélem ízleni fog a jelenlévõknek!:)
A receptet még régebben több londoni szelet receptbõl kutyultam össze, úgyhogy pontos forrást nem tudok mondani. (Most is változtattam rajta, mikor újra elkészült.)
Hozzávalók
Elkészítés
A receptet még régebben több londoni szelet receptbõl kutyultam össze, úgyhogy pontos forrást nem tudok mondani. (Most is változtattam rajta, mikor újra elkészült.)
- 18 dkg liszt
- 11 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 3 tojás
- kb. 10 dkg baracklekvár
- 12 dkg kristálycukor
- 15 dkg dió
Elkészítés
- A lisztet a vajjal, a porcukorral, és a tojások sárgájával összegyúrjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk, és egy sütõpapírral bélelt (20x30 centis) tepsibe rakjuk.
- A tésztát megkenjük baracklekvárral.
- A diót durvára daráljuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a kristálycukorral, és összekeverjük a dióval.
- Elõmelegített sütõben, 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.