Londoni szelet

2013-07-28

sponsored links

Ez a süti ugyan nem a legszebb, de nagyon finom ez a diós-lekváros összeállítás! Hankka blogszülinapi játékára szeretném felajánlani, remélem ízleni fog a jelenlévõknek!:)
A receptet még régebben több londoni szelet receptbõl kutyultam össze, úgyhogy pontos forrást nem tudok mondani. (Most is változtattam rajta, mikor újra elkészült.)



Hozzávalók
  • 18 dkg liszt
  • 11 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • kb. 10 dkg baracklekvár
  • 12 dkg kristálycukor
  • 15 dkg dió

Elkészítés
  1. A lisztet a vajjal, a porcukorral, és a tojások sárgájával összegyúrjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk, és egy sütõpapírral bélelt (20x30 centis) tepsibe rakjuk.
  2. A tésztát megkenjük baracklekvárral.
  3. A diót durvára daráljuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a kristálycukorral, és összekeverjük a dióval.
  4. Elõmelegített sütõben, 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.

Folytats a blogon ... florakonyha.blogspot.com/2013/07/lond...

sponsored links

Keres?s