Londoni rudak
sponsored links
Szász Mártonné Bene Ilonka, magyarrégeni, erdélyi református lelkészné irta az Erdélyi konyha cimû szakácskönyvet 1928-ban, melyet május 19-én adták ki elõször. Nagyon sok finom sütemény és étel receptet találatam benne. Többek között a Londoni rudakat is.
Hozzávalók: 21 dkg liszt, 14 dkg vaj, 1o dkg porcukor, 4 tojássárga, 1 citrom reszelt héja.
Ezeket a hozzávalókat egy deszkára tettem, jól összegyúrtam, kiseritettem, és egy jól kivajazott, lisztezett tepsibe tettem. Félkészre sütöttem.
Mig sült a 4 tojásfehérjét kemény habbá vertem 2o dkg porcukorral, 14 dkg apróra vágott mandulával. Az eredeti recept apróra vágott dióval van.
Kivettem a félig sült tésztát (süteményt), megkentem eper kocsonya lekvárral. Lehet bármilyen lekvárral kenegetni. Rátettem a keveréket és szeletelt mandulával megszórtam. Majd visszatettem és készre sütöttem.
Vékony szeletkékre, rudacskákra vágtam.
Hozzávalók: 21 dkg liszt, 14 dkg vaj, 1o dkg porcukor, 4 tojássárga, 1 citrom reszelt héja.
Ezeket a hozzávalókat egy deszkára tettem, jól összegyúrtam, kiseritettem, és egy jól kivajazott, lisztezett tepsibe tettem. Félkészre sütöttem.
Mig sült a 4 tojásfehérjét kemény habbá vertem 2o dkg porcukorral, 14 dkg apróra vágott mandulával. Az eredeti recept apróra vágott dióval van.
Kivettem a félig sült tésztát (süteményt), megkentem eper kocsonya lekvárral. Lehet bármilyen lekvárral kenegetni. Rátettem a keveréket és szeletelt mandulával megszórtam. Majd visszatettem és készre sütöttem.
Vékony szeletkékre, rudacskákra vágtam.