Londoni diós szelet teljes kiõrlésû lisztbõl
sponsored links
Töredezett diós tojáshab a tetején, alatta egy pikáns lekvár, és a vajas teljes kiõrlésû liszt, mintha megint egy diós réteg következne. Mindez az egyik legegyszerûbben elkészíthetõ sütemények közé tartozó londoni diós szelet. Akár mérleg nélkül is megtanulható a receptje, a hozzávalók szinte mindig megtalálhatóak a kamrában, és ha minden cukrot beleteszünk annyira édes, hogy nem lehet csak úgy felfalni az egész tepsi süteményt. Tehát gazdaságos!!! - Különösen kevesebb cukorral. A teljes kiõrlésû liszt csak hasznára válik. Mint minden diós sütemény esetében. Megsüthetõ vegyesen fele fehér lisztbõl, fele teljes kiõrlésû lisztbõl is.
Még kitérnék a lekvárra. Számomra a sárgabarack lekvár az etalon, de el tudom képzelni szilva lekvárral, sõt legközelebb eperlekvárral fogom elkészíteni. Egy-egy gyümölcsfélébõl különbözõ receptek szerint szoktam lekvárt fõzni, a süteményekhez valót általában tovább fõzöm, átpasszírozom, vagy pürésítem, hogy simább legyen, és több cukrot adok hozzá.
Hozzávalók:
250 g teljes kiõrlésû búza liszt kétszer átszitálva
1 teáskanál bio sütõpor
1 bio, vagy kezeletlen citrom héja
150 g vaj ...