Litván töltött burgonyakifli gombamártással

2011-11-02

sponsored links


Jó, nem kifli lett, hanem rolád, mert nagyon nehéz volt formázni. Már eleve gyanús volt a recept olvasásakor is, hogy az áttört krumplihoz csak mokkáskanálnyi lisztet kell adni. Valahogy elõre el tudtam képzelni, hogy mi lesz ebbõl, ennek ellenére viszonylag könnyû volt vele dolgozni.

Mazsit láttam vendégül hétfõ este, hogy élménybeszámolót tartsunk: õ Spanyolországról, én pedig Erdélyrõl. Szerettem volna valami spanyol kaját kinézni neki Európa eszik c. szakácskönyvembõl, de egyik recept se volt szimpatikus, ezért választottam ezt a litván burgonyakiflit. Úgyis olyan sokféle nemzetiségû új barátja lett Mazsinak (török, görög, bolgár, lett, szlovén, német, francia, spanyol), hát gondoltam a litván vacsora is kapcsolódni fog a témához.

Mint írtam, a spanyol receptek közül egyik se nyerte el a tetszésemet, és Mazsi se mesélt semmi jót az ott kóstolt ételekrõl, igaz, nem turistáskodni, hanem dolgozni ment Menorca szigetére, ezért nem volt lehetõsége a spanyol gasztronómia alaposabb megismerésére. A négycsillagos szálloda nem fordított túl sok gondot a gyakornokok élelmezésére, a személyzet étlapján mindennapos volt a ...

Folytats a blogon ... csincsilla.blogspot.com/2011/11/litva...

sponsored links

Keres?s