Litván céklaleves másképp
sponsored links
Hegyi Barbara litván céklalevesét már mikor megismertem, tudtam, hogy ki fogom próbálni. Ez valamikor húsvét körül volt, amikor még nem nagyon lehetett nálunk céklához jutni, viszont nálam már kandikáltak kifelé a céklapalánták a virágládában, mostanra pedig már egyesek el is érték végleges méretüket, így gondoltam megkóstoljuk a családdal az elsõ saját céklatermésünket. Elõkerestem ezt a receptet, ami a külcsínével is ugyanannyira elkápráztatott, meseszép pasztell lila színét, ha belekavarunk kanalunkkal, márványosra festik a julienne-re vágott, fõtt cékladarabok, és mindezt megtetézzük egy kis friss zölddel, azaz a kaporral és néhány szál zsenge zöldbabbal... A recepten változtattam egy kicsit, nálunk ugyanis nem lehet kefirt kapni, a gombáimat pedig most éppen pihentetem, így csak joghurttal dolgoztam, és hagyma helyett zöldbabbal tálaltam.
- 2 férfi ökölnyi cékla
- 4 doboz natúr, bio joghurt
- só
- bors ...