Litván céklaleves
sponsored links
Bármilyen meleg van, enni azért muszáj. Jó korán megyek a piacra, gyorsan beszerzem amit kell, s mire jön a hõség már otthon is vagyok. Imádok tobzódni a zöldségek, gyümölcsök bõséges kínálatában. Zsenge, mélybíbor színû bébicéklát is vettem, elõször arra gondoltam. hogy majonézes céklasalátát készítek belõle, de aztán hazaérve eszembe jutott, hogy a BBC GoodFood magazin elsõ számában láttam én egy jó kis céklalevest Hegyi Barbarától, így adta magát az alkalom, hogy elkészítsem. A kicsit savanykás joghurtos-kefíres dolgok különösen jól tudnak esni a melegben. Mivel a levest még csak fõzni sem kellett, nagyon hamar elkészült. Az íze pazar volt, a színe meg egyenesen szemkápráztató.
Hozzávalók:
4 szép nagy cékla
6 dl natur joghurt
6 dl kaukázusi kefír
6 tojás
2 csokor friss kapor ...