Little Miss Muffin

2014-01-30

sponsored links


Az a nagy igazság, hogy már nem sûrûn készítek muffinokat, de vannak esetek amikor az ember bizony mégis beadja a derekát. Hiszen ki az, aki ellen tud állni egy 3 és fél éves ragyogó szemû kislány könyörgõ tekintetének (pont mint a macska Shrekben), aki ráadásul a saját lánya?! Tehát nem volt mit tenni, nekiláttunk! Mivel Luca lányom is segített az elkészítésben, nem akartam nagyon bonyolult dologba fogni. Az elsõdleges cél mindenképpen a sikerélmény volt és persze az, nehogy megunja közben ez egészet. A díszítés azért az én feladatom volt.
A végeredmény egy belül omlós puha, csodás csajos rózsaszín muffin lett, amibõl az egyik szinte ki sem hûlt, már el is tûnt az asztalról, így a fotóról is lemaradt. 

Csokis céklás muffin

Hozzávalók:
75 g darált étcsokoládé
180 g liszt
2 teáskanál sütõpor
200 g barna cukor
250 g fõtt, pürésített cékla
3 nagy tojás
200 ml olaj
vaníliakivonat
ízlés szerint aszalt áfonya

díszítéshez:
porcukor
fél citrom leve
pürésített cékla

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a csokoládét, a sütõport és a cukrot és jól elkeverjük.
A céklából vegyünk ki egy kiskanálnyit a díszítéshez és a többihez egyenként keverjük hozzá a tojásokat (kézzel is elegendõ, nem kell géppel kikeverni), majd csurgassuk bele az olajat és jól keverjük össze. Adjuk hozzá a vaníliát, a száraz hozzávalókat és az aszalt áfonyát. 
Papírral béleljük ki a muffin formát és adagoljuk bele a tésztát. 180 C-os elõmelegített sütõben kb. 30 perc alatt süssük készre. Közben ellenõrizzük, nehogy túlsüljön. 
Ha megsült tegyük rácsra hûlni, közben készítsük el a cukormázat. 
Csavarjuk ki egy citrom levét, adjuk hozzá a kiskanálnyi céklát, majd annyi porcukrot keverjünk bele, hogy sûrû masszát kapjunk. Tegyük a mázat egy zacskóba, aminek a végét kivágtuk és díszítsük a kihûlt muffinokat.


Folytats a blogon ... lelekkonyha.blogspot.com/2014/01/litt...

sponsored links

Keres?s