Lisztmentesen írta
sponsored links
Kukoricakoch:
Egy edénybe ½ liter tejet, kevés vizet, 2 ek cukrot tettem és feltettem fõni. Amikor elkezd forrni, akkor apránként hozzákevertem a kukoricadarát (kb 2 dl). Amikor elkezdett sûrûsödni, akkor levettem a tûzrõl és hagytam hûlni. 3 tojásfehérjét felvertem 1 evõkanál cukorral. 2 tojássárgáját összekevertem a megfõtt kukoricadarához, majd óvatosan beleforgattam a tojásfehérjék kemény habját. Papírral bélelt tepsibe öntöttem és 170 fokra elõmelegített sütõbe helyeztem. Kb. 45 percig sütöttem. Ha a teteje pirul, akkor sütõpapírt helyezek rá, nehogy megégjen. Áfonya lekvárral ettük. Finom és könnyû volt.
Hajdinás sós kekszHajdinamagokat kávédarálóval ledaráltam és daráltam hozzá puffasztott amarántmagot is. Kis sót, kevés olajat, 1 ek ...