Lisztmentesen írta
sponsored links
A húsvéti finomságok:
A tojásokat most vöröshagyma héjával színeztem meg. Egy nagy zacskónyi hagymahéjat vízzel felforraltam és vele együtt fõztem a tojást, majd még egy órán keresztül ebben a vízben hagytam, hogy erõs színt kapjon.A sonkák között aszpikos tojás van:
Kell hozzá néhány üres tojáshéj. Mivel a tojásból piskótát akartam készíteni, ezért a tojás alsó részén elõször csak egy kisebb lyukat ütöttem egy hegyes késsel. De a lyuknak azért akkorának kell lennie, hogy a tojásfehérje ki tudjon folyni. Miután a fehérjéket egy tányérba kiengedtem, akkor egy ollóval megnagyobbítottam a lyukat és kiöntöttem a sárgáját is. Ezután a tojáshéjakat alaposan átmostam és a radiátoron megszárítottam. Az üres tojáshéjakat a hegyesebb végükkel beleállítottam a tojástartóba és elõször egy petrezselyemlevelet tettem bele, majd megtöltöttem kockára vágott sajttal, kaliforniai paprikával, újhagyma szárával, sárgarépakarikával. Ezután Boszorkány ételízesítõvel 1,5 dl vizet és 2 kk zselatint felmelegítettem, majd ...