Lisztmentesen írta

2012-01-27

sponsored links

Pár hete készítettem ezt az erdei gyümölcsös-mascarponés tortát.

10 dkg rizslisztet 3 dkg cukorral, egy ek. Vajjal és kevés tejfüllel összegyúrtam, majd beleszuszukáltam egy szilikonos tortaformába. Elõmelegített sütõben kb 10 percig sütöttem. Állati kemény tészta lett, gondolkodtam is rajta, hogy kidobom, de végül arra gondoltam, hogy legfeljebb kidobjuk és csak a torta egyéb részeit esszük meg. Ehhez képest a fiam azt mondta, hogy nagyon jó lett és máskor is süssek ilyet:)

Erre a tésztalapra rátettem a következõ krémet: 500 gr mascarponét kevés cukorral összekevertem, valamint tettem hozzá egy zselatinfixet (megnéztem a gyártó nyilatkozatát, gluténmentes!). Hozzá kevertem még kb 20 dkg félig kiolvadt vegyes erdei gyümölcsöt, valamint 1 dl Hulala tejszín keményre vert habját, habfixálóval.

A tetejét a megmaradt gyümölcsbõl, kevés cukorral és ...


Folytats a blogon ... lisztmentesen.blogol.hu/?perm=3871875

sponsored links

Keres?s