Lisztmentesen írta

2011-10-29

sponsored links

Valaki ma megkérdezte, hogy miért írok a blogomban állandóan kukoricalisztrõl és rizslisztrõl, miért nem használok lisztérzékenyeknek készített lisztkeveréket? Nem az ára tart vissza, hanem néhány rossz tapasztalat.
A lisztérzékenyeknek gyártott kész kenyerek, kiflik, zsemlék szerintem borzalmasak. Az egy dolog, hogy száraz, morzsálódik (tudom, hogy azt írják, hogy evés elõtt érdemes megpirítani, mert akkor jobb), de nekem a gyomrom is megfájdult tõle.
A lisztekrõl meg az a véleményem, hogy nem emberbe való. Nem csak az összetétele borzaszt, hanem a tulajdonságai is. Néhányszor kipróbáltam (kenyér, ill. sütemény készítéséhez), de a tészta rémesen ragacsos volt, a tálat, amiben bekevertem, alig lehetett kimosni, rémesen ragadt. Ha rántást akartam készíteni, akkor a forró olajba beletéve habozni kezdett. De palacsintasütésnél is azt tapasztaltam, hogy az olajos palacsintasütõbe téve el kezdett habzani.
Nekem ez elég volt ahhoz, hogy úgy döntöttem, hogy igyekszem úgy enni, hogy ne kelljen ...


Folytats a blogon ... lisztmentesen.blogol.hu/?perm=3816613

sponsored links

Keres?s