Lisztes-tojásos egyben csirke fasírt
sponsored links
A fasírtot karfiol pürével tálaltam!
- 0.5 kg darált csirkemell
- Só, õrölt bors
- 1 nagy fej hagyma
- Fokhagyma – zúzott vagy porított
- 2 db tojás
- 2 evõkanál tökmagliszt
- 0,5 evõkanál – 1 dkg kókuszliszt
- 1 evõkanál zsír (bármilyen lehet!)
- 4 db kemény tojás a töltelékhez
Elkészítés:
- A darált csirkemellet fûszerezd apróra vágott vörös hagymával, fokhagymával, sóval, borssal – ízlés szerint
- 2 db tojással és 2 evõkanál tökmagliszttel alaposan keverd át a masszát
- Eközben fõzz meg 4 db tojást – legyen 10 perces tojás, majd hideg vízben, a héját kicsit megtörve hagyd kihûlni – Ez egy trükk ahhoz, hogy könnyen le tudd venni a tojások héját!
- A mély tepsit, melyben sütni fogsz zsírozd ki vékonyan, majd a húskeveréket helyezd a sütõedénybe
- A megtisztított tojásokat nyomd bele a hús középsõ részébe, és a kezeddel halmozz rá a húsból borítást
- A fasírt tetejét szórd meg kókuszliszttel, és kend be az egész fasírtot vékonyan zsírral is
- Kb. 35 perc alatt készre fog sülni az étel, ha elõmelegített sütõben – közepes lángon sütsz