Liszt nélküli zsemle
sponsored links
Visszatervén a diétához, a facebookon nézelõdve bukkamtam erre a receptre, kicsit szkeptikusan olvasgattam, de jól hangzott, ezért úgy gondoltam, sok veszteni valóm nincs. Ha nem jó, akkor legalább kipróbáltuk.
Villámgyorsan összedobtam, egyszerû is volt elkészíteni, aztán ahogy a sütõben elkezdett "dagadni", egyre nagyobb reményeket fûztem hozzá, hogy ennek igenis jónak kell lennie.....alig vártam, hogy végre megkóstolhassam, és jött a nagy meglepetés, isteni lett! Alig van benne szénhidrát, csodás! Új kedvenc!
Hozzávalók:
4 tojás
35 g útifû maghéj
2 tk sütõpor
15 g lenmag
10 g szezámmag
125 g krémsajt
Elkészítése:
A tojásokat villával picit felverjük, hozzákeverjük a sütõporral elkevert útifû maghéjat, a magokat,
végül a sajtkrémet. Állni hagyjuk 10 percet.
6 gombócot formázunk belõle, majd sütõpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 fokra elõmelegített
sütõben 35 perc alatt megsütjük.