Liszt nélkül és cukor nélkül

2014-03-09

sponsored links

Tegnapelõtt baráti társaságban lisztmentes sütikrõl beszélgettünk. Szóba került a banánból készült palacsinta.
Ma reggel (inkább délelõtt, mivel épp most ettük meg) csináltam is gyorsan, persze a magunk képére formálva.

Hozzávalók:
  • 3 db banán
  • 6 db tojás
  • kb. fél bögre dió, lenmag, szezámmag, napraforgómag vegyesen
  • 1 kávéskanálnyi reszelt gyömbér
  • 1 kicsi citrom lereszelt héja
  • 1 mokkáskanálnyi õrölt fahéj
  • kb. 2 dkg vaj a masszába és egy kevés a serpanyõbe a palacsinták alá
 A 2 vajat megolvasztottam, és amíg hûlt, a többi hozzávalót az aprítógépben összekevertem. Beletettem a kihûtött olvasztott vajat is, majd egy kis merõkanállal egy kisméretû palacsintasütõben 8 db, kb. 13-14 cm az átmérõjû palacsint sütöttem belõle.

Mivel a másodikat nem tudtam jól megfordítani, kitaláltam, hogy lefedve sütöm az elsõ oldalt, mert akkor nem marad folyós a teteje, mire fordítani kell. Jó ötletnek bizonyult, mert így szépek maradtak.

Az uram fõzte õszibarack lekvárral ettük és még egy felkarikázott banánt rászórtunk.








Folytats a blogon ... hogymegtudjuknezni.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s