Liszt nélkül és cukor nélkül
sponsored links
Tegnapelõtt baráti társaságban lisztmentes sütikrõl beszélgettünk. Szóba került a banánból készült palacsinta.
Ma reggel (inkább délelõtt, mivel épp most ettük meg) csináltam is gyorsan, persze a magunk képére formálva.
Hozzávalók:
- 3 db banán
- 6 db tojás
- kb. fél bögre dió, lenmag, szezámmag, napraforgómag vegyesen
- 1 kávéskanálnyi reszelt gyömbér
- 1 kicsi citrom lereszelt héja
- 1 mokkáskanálnyi õrölt fahéj
- kb. 2 dkg vaj a masszába és egy kevés a serpanyõbe a palacsinták alá
A 2 vajat megolvasztottam, és amíg hûlt, a többi hozzávalót az aprítógépben összekevertem. Beletettem a kihûtött olvasztott vajat is, majd egy kis merõkanállal egy kisméretû palacsintasütõben 8 db, kb. 13-14 cm az átmérõjû palacsint sütöttem belõle.
Mivel a másodikat nem tudtam jól megfordítani, kitaláltam, hogy lefedve sütöm az elsõ oldalt, mert akkor nem marad folyós a teteje, mire fordítani kell. Jó ötletnek bizonyult, mert így szépek maradtak.
Az uram fõzte õszibarack lekvárral ettük és még egy felkarikázott banánt rászórtunk.
Az uram fõzte õszibarack lekvárral ettük és még egy felkarikázott banánt rászórtunk.