Liszt nélkül sok mákkal
sponsored links
Egy újabb lisztmentes finomsággal érkeztem ma, amiben cserébe nagyon-nagyon sok mák van. Ennek a tortának bárki nyugodt szívvel nekivághat, hiszen rémegyszerû az elkészítése és ha a cukrot esetleg valamilyen édesítõszerre cserélitek, még a plusz kilóktól sem kell félni. A tetejét igazából bármilyen gyümölccsel díszíthetitek, minél több, annál jobb. Na ki az aki összedob egy ilyet hétvégére?
Lisztmentes máktorta
Hozzávalók:
5 db tojás
90 g cukor
30 g porcukor
200 g õrölt mák
100 g pörkölt õrölt mogyoró
125 g vaj
reszelt citromhéj
málnalekvár
50 g étcsokoládé
0,5 dl tejszín
a díszítéshez bármilyen bogyós gyümölcs
A vajat és a porcukrot keverjük habosra keverjük. Hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját és tovább verjük. A továbbiakban spatulával dolgozunk. Keverjük össze a mákot, a mogyoró és a citromhéjat, majd forgassuk a vajas részhez.
A tojások fehérjét verjük habbá és fokozatosan adagoljuk bele a cukrot. Egy kanálnyit keverjünk a mákos részhez, majd adjuk hozzá a többit is és óvatosan keverjük el.
Egy 18 cm-es forma aljára tegyünk sütõpapírt és öntsük bele a tésztát. 180 C-os elõmelegített sütõben süssük kb. 35 percig. Mielõtt kivennénk a sütõbõl, tûpróbával ellenõrizzük, hogy átsült-e. Ha megsült, vegyük ki a sütõbõl és hagyjuk kihûlni.
Vágjuk ketté a tortát és töltsük meg jó vastagon a lekvárral. A tejszínt melegítsük fel és öntsük a darabolt csokoládéra. Hagyjuk kicsit szilárdulni, majd kenjük be vele a tortát kívülrõl. A torta tetejét díszítsük gyümölccsel. Nekem áfonya volt itthon, úgyhogy ezt használtam.