Linzer

2018-03-09

sponsored links

Ez a tipikus 3:2:1 linzer recept - gazdagítva 1 tojássárgájával, mert így nekem jobban összeáll a tészta és kezelhetõbb. A sok vajtól nagyon finom íze, illata van. Aznap fogyasztva omlós a tésztája, lezárt dobozban másnapra pedig kellemesen átpuhul. 
Nem kezdem el sorolni, hány fajta linzer van már a blogomon - ebbõl is látszik, mennyire linzer függõ vagyok. :)






Hozzávalók:
kiszúróforma méretétõl függõen kb. 60 darabhoz
30 dkg finomliszt
20 dkg hideg vaj
10 dkg porcukor
1 csipet só
1 nagyobb tojás sárgája

+ házi sárgabarack lekvár vagy süthetõ lekvár
és a díszítéshez pici porcukor


A linzer kiszúró forma és a pöttyös kerámia megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:





Elkészítés:
  1. A lisztben elkeverjük a csipet sót, beleszitáljuk a porcukrot - összekeverjük. Elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojássárgáját és összegyúrjuk a tésztát. Folpackba csomagolva 30-40 percre a hûtõbe tesszük.
  2. Lisztezett felületen kinyújtjuk 3-4 mm vastagra és kiszúrjuk a formákkal (mintás/lyukas és tele formával - megegyezõ darabszámban). A kimaradt tésztát összegyúrjuk, ismét kinyújtjuk, szaggatjuk. 
  3. Sütõpapíros tepsire sorakoztatjuk a linzereket és elõmelegített 180 fokon, alsó-felsõ sütõsen 6-8 percig sütjük. Világosak maradjanak!  
  4. A kihûlt linzereket lekvárral összeragasztjuk (egy lyukas + egy tele).  Porcukorral meghintjük a tetejét.
  5. Aznap fogyasztva omlós, másnapra zárt dobozban tárolva megpuhul. (Jól záródó dobozban 1 hétig is eláll.)


 

Szeretek ezzel a tésztával "dolgozni", mert nagyon könnyen kezelhetõ.



 Jó étvágyat!
 

Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2018/03/linzer....

sponsored links

Keres?s