Linzer
sponsored links
A legeslegklasszikusabb aprósüteményhez tartozó, jól bevált receptem következzék :)
Hozzávalók:
300 g liszt
200 g vaj
100 g porcukor
2 db tojássárgája
12 g vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
Lekvár
A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrokat, a tojássárgákat és a citrom héjat.
Jól összegyúrjuk majd 1 órára hûtõbe tesszük pihenni.
Ha nem állna össze, kevés tejfölt, ha ragad, akkor lisztet adjunk még hozzá.
Ha nem állna össze, kevés tejfölt, ha ragad, akkor lisztet adjunk még hozzá.
A sütõt elõmelegítjük 180 fokra.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk.
Sütõpapírral bélelt tepsire tesszük õket és kb 8-10 percig sütjük.
Amikor kivesszük a sütõbõl még teljesen puhák, de ahogy hûlnek úgy keményednek.
Ha kihûltek, lekvárral összeragasztjuk õket és jól záródó dobozba rakjuk.