Linguine mandulával és petrezselyemmel ? ?Végigfõzni a Meatless-t?
sponsored links
Ez egy lusta-pesto-s tészta. Mert nem kell a pesto szokásos hozzávalóit összeturmixolni, csak hozzákeverni a tésztához. Szerintem nagyon jó, egy kis citrom, mandula, sajt, petrezselyem?
És nem mértem, úgyhogy a recept nagy vonalakban:
Hozzávalók:
- tészta, lehetõleg linguine
- mandula, nem kell leszedni a belsõ barna héját, csak meg kell pirítani és kicsit összevágni
- petrezselyem, apróra vágva
- extra szûz olívaolaj, vagy mandulaolaj (én dióolajat használtam, azzal is remek)
- némi friss citromlé (ha bio, akkor mehet bele a héja is)
- só, bors
- valami erõsebb ízû keménysajt: parmezán vagy pecorino, pecorino hiányában bármilyen kemény, reszelhetõ juhsajt.
A tésztát megfõzöm, félreteszek egy kicsit a fõzõlevébõl, majd leszûröm. Összekeverem a mandulával, a citrommal, sok petrezselyemmel, egy kis olajjal, sózom, borsozom. Ha száraz (valószínûleg kicsit az lesz), adok hozzá keveset a félretett fõzõvízbõl. Tányérokra szedem, és megszórom a reszelt parmezánnal vagy juhsajttal.