Linguine mandulával és petrezselyemmel ? ?Végigfõzni a Meatless-t?

2014-06-08

sponsored links

Ez egy lusta-pesto-s tészta. Mert nem kell a pesto szokásos hozzávalóit összeturmixolni, csak hozzákeverni a tésztához. Szerintem nagyon jó, egy kis citrom, mandula, sajt, petrezselyem?
És nem mértem, úgyhogy a recept nagy vonalakban:

Hozzávalók:

  • tészta, lehetõleg linguine
  • mandula, nem kell leszedni a belsõ barna héját, csak meg kell pirítani és kicsit összevágni
  • petrezselyem, apróra vágva
  • extra szûz olívaolaj, vagy mandulaolaj (én dióolajat használtam, azzal is remek)
  • némi friss citromlé (ha bio, akkor mehet bele a héja is)
  • só, bors
  • valami erõsebb ízû keménysajt: parmezán vagy pecorino, pecorino hiányában bármilyen kemény, reszelhetõ juhsajt.

A tésztát megfõzöm, félreteszek egy kicsit a fõzõlevébõl, majd leszûröm. Összekeverem a mandulával, a citrommal, sok petrezselyemmel, egy kis olajjal, sózom, borsozom. Ha száraz (valószínûleg kicsit az lesz), adok hozzá keveset a félretett fõzõvízbõl. Tányérokra szedem, és megszórom a reszelt parmezánnal vagy juhsajttal.


Folytats a blogon ... lillafoz.blogspot.com/2014/06/linguin...

sponsored links

Keres?s