LINGUINE KALMÁR RAGUVAL
sponsored links
/LINGUINE CON RAGU DI CALAMARETTI)
Hagyomanyos olasz recept, es el sem lehet rontani :) A "linguine" teszta a spagetti testvere, csak
lapos formatumu, de ehhez a recepthez szinte kivetel nelkul ez illik a legjobban....
Hozzavalok: (6 szemelyre)
50 dkg linguine teszta
5 dl befozott paradicsom
40 dkg kalmar
1 kis hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma
1 kis csokor friss zold petrezselyem
1 dl szaraz feherbor, so, olivaolaj
A kalmarokat megtisztitjuk, jol atmossuk, leitatjuk, es apro darabokra vagjuk.
A hagymakat megtisztitjuk, felapritjuk, a petrezselymet finomra vagjuk.
Egy nagy serpenyoben 3-4 kanal olivaoaljat melegitunk, beledobjuk a hagymat es a
fokhagymat, es 1 perc alatt megfuttatjuk. Hozzaadjuk az aprora vagott kalmart, es
fakanallal megkeverve nehany percig sutjuk.
Felontjuk a feherborral (vagy vizzel) es addig fozzuk, amig a bor majdnem elparolog.
Ekkor raontjuk a paradicsomot, sozzuk, es kb 20-25 perc alatt keszre fozzuk.
(ha a paradicsom nagyon suru lenne, akkor keves vizzel higithatjuk a ragut).
A tesztat kifozzuk es leszurjuk, a ragura ontjuk, es eros tuzon 1 perc alatt
atforgatjuk, hogy a teszta jol atvegye az illatos ragu izet.
Talalasnal boven megszorjuk a friss petrezselyemmel.
Amikor kalmart vasarolok, altalaban tobbet veszek, es masodik fogaskent lisztben megforgatott,
olajban kisutott kalmart keszitek, friss salatat adok hozza.
Hagyomanyos olasz recept, es el sem lehet rontani :) A "linguine" teszta a spagetti testvere, csak
lapos formatumu, de ehhez a recepthez szinte kivetel nelkul ez illik a legjobban....
Hozzavalok: (6 szemelyre)
50 dkg linguine teszta
5 dl befozott paradicsom
40 dkg kalmar
1 kis hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma
1 kis csokor friss zold petrezselyem
1 dl szaraz feherbor, so, olivaolaj
A kalmarokat megtisztitjuk, jol atmossuk, leitatjuk, es apro darabokra vagjuk.
A hagymakat megtisztitjuk, felapritjuk, a petrezselymet finomra vagjuk.
Egy nagy serpenyoben 3-4 kanal olivaoaljat melegitunk, beledobjuk a hagymat es a
fokhagymat, es 1 perc alatt megfuttatjuk. Hozzaadjuk az aprora vagott kalmart, es
fakanallal megkeverve nehany percig sutjuk.
Felontjuk a feherborral (vagy vizzel) es addig fozzuk, amig a bor majdnem elparolog.
Ekkor raontjuk a paradicsomot, sozzuk, es kb 20-25 perc alatt keszre fozzuk.
(ha a paradicsom nagyon suru lenne, akkor keves vizzel higithatjuk a ragut).
A tesztat kifozzuk es leszurjuk, a ragura ontjuk, es eros tuzon 1 perc alatt
atforgatjuk, hogy a teszta jol atvegye az illatos ragu izet.
Talalasnal boven megszorjuk a friss petrezselyemmel.
Amikor kalmart vasarolok, altalaban tobbet veszek, es masodik fogaskent lisztben megforgatott,
olajban kisutott kalmart keszitek, friss salatat adok hozza.