Limonádé jégkockába zárt gyümölcsökkel
sponsored links
A nyár egyik újra felfedezett kedvenc hûsítõ itala a limonádé.
Nem is kell hozzá más, mint víz, citrom, esetleg cukor. Vagy mégis lehet kicsit variálni?
Nagyon egyszerûen feldobhatjunk ízre és küllemre is, ha jégkockába fagyasztott különféle gyümölcsökkel tálaljuk. Így egy csapásra a hûtés is meg van oldva.
Hozzávalók:
gyümölcsök, nálam málna, meggy és liofilizált, azaz fagyasztva szárított áfonya volt éppen
citrom
esetleg cukor (én savanykásan szeretem, nem tettem bele)
Elkészítés:
Felforraljuk a vizet a jégkockákhoz. Ez azért kell, mert így átlátszóbb lesz a jégkockánk, forralás nélkül pedig kevésbé.
Belepakoljuk a gyümölcsöket a jégkockatartóba, felöntjük a forralt vízzel.
Fagyasztóba rakjuk és várakozunk, amíg megfagy.
Ha kész, citromlevet facsarunk vízbe. Ki hogy szereti, kb 1 citrom leve menjen 1 liter vízbe.
Ezután jöhetnek a jégkockáink. Az áfonyának nagyon agresszív színe van, rögtön mélybordóra színezi a limonádé körülötte levõ részét, szerintem szuperül mutat!
Konyhalál Facebook oldal itt!
Hasonló bejegyzések:
Chefparade csokimûhely ? Marcipán bonbonok õszi gyümölcsökkel
PalancsintAngyal ? narancsos palacsinta citromos töltelékkel
Gyümölcsös-diós halava
Ezüstkeksz csokitöltelékkel ? VKF! 60. forduló
Aszalt gyümölcsös keksz