Limonádé

2015-07-22

sponsored links


Már megint a kedvenc éttermünkkel jövök... De, ha egyszer ott lehet a legfinomabb limonádét inni! Pontosabban csak lehetett. Mert már az sem a régi. Korábban ui. - azon túl, hogy fantasztikusan finom volt - nagyon klasszul nézett ki: rétegesen. Alul egy réteg barna cukor, fölötte valami folyékony, sûrû lé, amirõl azt sem tudtam, micsoda, afölött citromlével kevert szódavíz, a sort pedig szépséges citrom- és lime-szeletek zárták. Az ízesítés tökéletes volt, nekünk legalábbis pont megfelelt az édessége. Aztán telt-múlt az idõ, és ezen is változtattak. Bizony a limonádét is el lehet rontani! Na jó, azért ne legyünk ennyire szigorúak, mert nem rontották el, csak már nem annyira finom. Ettõl függetlenül mindig azt iszunk, ha betérünk ebbe az étterembe.
Hogy újra azt a régi ízt érezhessem, elhatároztam, hogy elkészítem itthon. Na nem mintha a limonádékészítés olyan nagy elhatározást igényelne, hiszen nem egy bonyolult itóka, viszont annyira nagy a forróság, hogy most éppen jól jön.
A hangsúly az arányokon van, illetve szerintem az is fontos, hogy lehessen rágni. :D Igen-igen, rágni, mégpedig a gyümölcshúst, ui. azt nem szabad belõle kispórolni. Vétek lenne átszûrni az italt, hiszen odaveszne a gyümölcs értékes része. A fent említett étteremben is így szolgálják fel - sûrû italként.
No, de nem akarok én itt litániát írni egy egyszerû limonádéról, inkább beszéljen helyette az alábbi recept alapján elkészített frissítõ. ;)

Hozzávalók 2 személyre:

2 citrom leve (kb. 1 dl) ...

Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2015/07/limon...

sponsored links

Keres?s