Limoncellohab
sponsored links
Hûtõtakarítás közben rábukkantam néminemû limoncellóra. Már nem is emlékeztem rá, hogy van még belõle, de ha már így alakult, ideje volt múlt idõvé tenni szegényt. Némi töprengés után eszembe ötlött, hogy a Stahl magazin tavaszi számában láttam egy limoncellohab receptet, és mivel amúgy éppen tömény sütit készültem sütni, jól jött volna egy kis habos csoda. Másodpercek alatt elkészült, rekord gyorsan elfogyott.
Limoncellohab
Hozzávalók:- 1 citrom
- 1,75 dl limoncello
- 10 dkg porcukor
- 4 dl habtejszín
- 10 dkg aprított kandírozott citromhéj
Elkészítés:
Egy nagyobb tálba belereszeljük a citrom héját, majd belefacsarjuk a levét. Hozzáadjuk a limoncellót és a porcukrot, aztán kézi habverõvel addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Ezután hozzáöntjük a tejszínt, és robotgéppel lágy habot verünk belõle.
A habot tálakba/poharakba osztjuk, a tetejét megszórjuk a kandírozott citromhéjjal. Néhány órára hûtõbe tesszük, aztán kanalazhatjuk is ezt azt egyszerû, mégis különleges finomságot.
Jó étvágyat!