Limoncello házilag, húsvétra
sponsored links
Még egy húsvéti ötlet, bár ez már csak jövõre vethetõ be, lévén, hogy minimum 2 hét, 10 nap érési idõ kell neki, de azért megosztom veletek ezt a fincsi citrom likõr receptet, ami az egyik legegyszerûbb, otthon is elkészíthetõ olasz likõr!
a limoncello eredetét tekintve elsõsorban Dél-Olaszországhoz köthetõ, de országszerte közkedvelt és házilag is sokak által készített ital. Híres limoncello készítõ vidékek a Nápolyi-öböl és környéke, az Amalfi-part, a Szicília, Szardínia, Ischia, Capri szigetek, valamint a Sorrentói-félsziget településeinek likõrkészítõ üzemei. Olaszországon kívül is készítenek ízletes limoncellót, ilyenek például a Málta és a Gozo szigetek és a francia Menton városa is.
A legfontosabb amire oda kell figyelnünk, hogy a citrom héját hajszál vékonyan vágjuk le, ne legyen benne a fehér rész, mivel keserû lesz tõle, egyébként nagyon más dolgunk nincs is, citromhéj, vodka vagy sima szesz kell hozzá és cukor szirup, nagyjábbl ennyi és milyen finom!
Az olaszok étkezés után fogyasztják, de aperitifként, étvágygerjesztõként is megállja a helyét!
Én most húsvétkor vetem be elõször a nagy közönség elõtt, remélem jól sikerül a premier!:-)
Jöjjön a recept: ...