Limoncello házilag
sponsored links
Nagy kedvencem ez az olasz citromlikõr. Bármikor, ha Olaszországban jártam, nem mulasztottam el hozni belõle. Sajnos tavaly nem sikerült eljutnom, pedig terveztem, de az élet másként alakította a dolgokat.
Így hát most itthon próbáltam elõállítani ezt a finomságot és mondhatom, nem is lett rossz.:)
Hozzávalók : 0,5 l jó minõségû vodka, 4-5 citrom héja, 25 dkg cukor, 2,5 dl víz.
Elkészítése: a citromok héját gondosan megmosom, többször is jól lesikálom, hogy eltávolítsam róla a vegyszereket. (Persze lehet kezeletlen citrommal is készíteni, akkor nem ennyire macerás,:) de én nem kaptam még itt nálunk sohasem olyant.)
A citromok héját nagyon vékonyan lehámozom, vigyázva, hogy ne kerüljön bele a fehér húsból, mert akkor keserû lesz a likõr. Ezt követõen vodkában hagyom ázni egy befõttes üvegben a citromok héját legalább 2 hétig, idõnként megkevergetve.
2 hét elteltével, a vízbõl és a cukorból szirupot fõzök, majd lehûtöm. A tinktúrát átszûröm, hogy a citrom héjak már ne kerüljenek bele a likõrbe, majd összevegyítem a cukor sziruppal. Jó, ha még 2 hétig kibírjuk, hogy ne iszogassuk. :) Elárulom, mi nem olyan családból származunk, akik ezt megállják kóstolgatás nélkül.:)
Így hát most itthon próbáltam elõállítani ezt a finomságot és mondhatom, nem is lett rossz.:)
Hozzávalók : 0,5 l jó minõségû vodka, 4-5 citrom héja, 25 dkg cukor, 2,5 dl víz.
Elkészítése: a citromok héját gondosan megmosom, többször is jól lesikálom, hogy eltávolítsam róla a vegyszereket. (Persze lehet kezeletlen citrommal is készíteni, akkor nem ennyire macerás,:) de én nem kaptam még itt nálunk sohasem olyant.)
A citromok héját nagyon vékonyan lehámozom, vigyázva, hogy ne kerüljön bele a fehér húsból, mert akkor keserû lesz a likõr. Ezt követõen vodkában hagyom ázni egy befõttes üvegben a citromok héját legalább 2 hétig, idõnként megkevergetve.
2 hét elteltével, a vízbõl és a cukorból szirupot fõzök, majd lehûtöm. A tinktúrát átszûröm, hogy a citrom héjak már ne kerüljenek bele a likõrbe, majd összevegyítem a cukor sziruppal. Jó, ha még 2 hétig kibírjuk, hogy ne iszogassuk. :) Elárulom, mi nem olyan családból származunk, akik ezt megállják kóstolgatás nélkül.:)