Limoncello - Citromlikõr

2014-03-19

sponsored links

Ádám fogadott rokonomnak dedikálnám ezt a receptet, mert õ az, aki a legtöbbet fogyasztja és kéri ezt a likõrt.
Mivel otthon is kényelmesen és könnyen elkészíthetõ, álljunk hozzá bátran, megéri.
Az olaszok fõleg étkezések után fogyasztják ezt a finomságot, mivel nagyon ügyesen támogatja az emésztést.
Ugyan még a folyamat közepén tartok, ideteszem a receptet, mert hátha valaki kedvet kap, és velem együtt nekiáll az elkészítésének.

Hozzávalók:
4 kezeletlen citrom
1/2 l 98%-os alkohol
1/2 l víz
375 g cukor

Három nap múlva leszünk készen. Kitartás, megéri.
A citromokat burgonyahámozóval meghámozzuk, ügyelve arra, hogy lehetõleg a legkevesebb rész fehéret vágjunk mellé, hisz bennünket a sárga rész érdekel csak. Egy nagyobb üvegbe rakjuk õket, és felöntjük az alkohollal. Alaposan lefedjük. Akár folpackkal is betakarhatjuk, hogy ne szökjenek el az izgalmas aromák.
Két nap múlva a vizet és a cukrot feltesszük fõzni, sûrû sziruppá fõzzük.
Hagyjuk kihûlni, majd ezután beleszûrjük az citromos alkoholt.
Egy napot hagyjuk állni, majd üvegbe szûrjük, és készen is vagyunk.




A megszégyenített csupasz citromoknak is szántam sorsot, azok már el is készültek.
Lekvár lett belõlük!


 Par ora elteltevel mar ilyen szine volt!



Másnapi színvilág!

Végeredmény:




Nagyon szeretem! Máris idevarázsolta a nyarat a verandára!
Kicsit sem ördöngõs, és a várakozási idõt leszámítva gyors is! 

Folytats a blogon ... cheffeleseg.blogspot.com/2014/03/limo...

sponsored links

Keres?s