Limoncello - Citromlikõr
sponsored links
Ádám fogadott rokonomnak dedikálnám ezt a receptet, mert õ az, aki a legtöbbet fogyasztja és kéri ezt a likõrt.
Mivel otthon is kényelmesen és könnyen elkészíthetõ, álljunk hozzá bátran, megéri.
Az olaszok fõleg étkezések után fogyasztják ezt a finomságot, mivel nagyon ügyesen támogatja az emésztést.
Ugyan még a folyamat közepén tartok, ideteszem a receptet, mert hátha valaki kedvet kap, és velem együtt nekiáll az elkészítésének.
Hozzávalók:
4 kezeletlen citrom
1/2 l 98%-os alkohol
1/2 l víz
375 g cukor
Három nap múlva leszünk készen. Kitartás, megéri.
A citromokat burgonyahámozóval meghámozzuk, ügyelve arra, hogy lehetõleg a legkevesebb rész fehéret vágjunk mellé, hisz bennünket a sárga rész érdekel csak. Egy nagyobb üvegbe rakjuk õket, és felöntjük az alkohollal. Alaposan lefedjük. Akár folpackkal is betakarhatjuk, hogy ne szökjenek el az izgalmas aromák.
Két nap múlva a vizet és a cukrot feltesszük fõzni, sûrû sziruppá fõzzük.
Hagyjuk kihûlni, majd ezután beleszûrjük az citromos alkoholt.
Egy napot hagyjuk állni, majd üvegbe szûrjük, és készen is vagyunk.
Egy napot hagyjuk állni, majd üvegbe szûrjük, és készen is vagyunk.
A megszégyenített csupasz citromoknak is szántam sorsot, azok már el is készültek.
Lekvár lett belõlük!