(lime-os) NAMELAKA torta (málnával)
sponsored links
Jók voltak a tippek, és tényleg, inkább cseresznyének tûnnek, mint málnának. De nem, határozottan állíthatom ez itt a fagyasztóból elõkerült gurulós málnaszemek.
És, hogy mi a fenét takar a Namelaka? Nem, nem semmi észak országi nyelv sajttortája. Ez a textúra a Valrhona csokoládé céghez köthetõ, pontosabban az iskolájához. Egy japán kifejezés, a technikára és a krémes állagra ami el lehet érni. Zseniális. Nagyon sokszor használom egy komplett desszert alkotóelemeként. De a legjobb benne az, hogy egy ilyen egyszerû kombináció is fantasztikus élményt tud okozni, mert a krém lágy, a málna szinte friss, és alatta meg ropog a kedvenc kekszem. Lehet, hogy rögtön a nyár jut eszünkbe róla, akkor jó! mert ez volt a cél:
Amire oda kell figyelni:
- a krém alapja tej, ehhez adjuk hozzá a lime héját, amivel felmelegítjük. Utána, viszont le kell szûrni, mert a lime héj keménnyé válik, és ha bent marad a krémbe, olyan érzést fog kelteni, mintha halszálka lenne a krémben.
- olyat is csinálhatunk, hogy a tejszínbe (hideg!) áztatjuk a lime héját egy éjszakára, és utána adjuk hozzá a ...