Lime-os, citromfüves fûszervaj
sponsored links
A kert egy kis elkerített részén csodásan burjánzik a menta, és a citromfû. Imádom mindkettõt és igyekszem minél többet frissen felhasználni belõlük. Mivel itt a grillszezon, gondoltam készítek egy kis citrusos fûszervajat, amit közvetlenül grillezett vagy sült húsokra téve ajánlott fogyasztani. Igazán jól sikerült, azt hiszem hamarosan más változatokat is ki fogok próbálni. A recept megjelent a Kifõztük magazin júniusi számában is.
Hozzávalók 2 személyre
*10 dkg puha vaj
*1 kezeletlen lime reszelt héja
*1 evõkanál frissen facsart lime-lé
*4 nagy citromfû levél
*1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
*1 csipet só
A szoba-hõmérsékletû vajat habosra keverjük a sóval, fokhagymával, a zöld citrom reszelt héjával, levével, az apróra vágott citromfûvel.
Folpackba csomagolva hengert formázunk, és legalább egy órát a fagyasztóban pihentetjük.
Forró vízbe mártott késsel szeletelve frissen sültekhez, grillezett húsokhoz kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.