Lime chutney-s libaszárny feketegyökérrel

2012-12-16

sponsored links


Ki tudja miért Európában a királyi falatokban nincsen csont. Minden, ami csontos, az pórias, olcsó, közönséges. Akkor sem tágítunk nézetünk mellõl, ha tudjuk, hogy a finomabb falatokat szalasztjuk el e miatt. Ilyen, ünnepi asztalon persona non grata a libaszárnya is.

Persze, hogy nincs sok hús rajta, de kit érdekel, amikor annyi van, amennyitõl jól lakunk. A távolkeleti konyha döbbentett rá, hogy mekkorát tévedtem. Arrafelé pont ezek a húsdarabok a kelendõbbek. Szóval fogtam egy kiló libaszárnyat és sózva, borsozva néhány fokhagyma társaságában és egy nagykanálnyi libazsírral nyakonöntve betettem a sütõbe 200 fokra. 35 perc után levettem 160-ra, hadd sülögessen.

Soha nem voltam hajlandó feketegyökeret venni, mert mindig sarasan árulják és ez nem tetszik nekem, Viszont most ajándékba kaptam egy kilónyit, így nem kerülhettem el a találkozást. Vízben megfõztem szõröstül-bõröstül. Amikor megfõtt lefejtettem a héját. Kézimixerrel lepépesítettem és meglepõdve tapasztaltam kóstolás után, hogy rettentõ ízes, édes és fûszeres. Se sót, se borsot ...

Folytats a blogon ... mukedvelohedonista.blogspot.com/2012/...

sponsored links

Keres?s