Limara után menetelve
sponsored links
Limara péksége veretlen népszerûségnek örvend! Minap én is nála viziteltem és ráleltem erre a receptre!
http://www.limarapeksege.hu/2009/05/aszalt-paradicsomos-rozmaringos.html
Azonnal beleszerettem és neki is álltam elkészíteni!
Nekem nincs öregtésztám, ezért megnöveltem az élesztõ és liszt mennyiségét.
Hozzávalók:
60 dkg liszt
3 dkg élesztõ
1,5 dl joghurt
1 teáskanál szárított rozmaring
1,5 teáskanál só
6-8 aszalt paradicsom
1 teáskanál cukor
2 dl víz
5 evõkanál olaj az aszalt paradicsomról (olíva)
A hozzávalókat alaposan összegyúrtam kézzel, amíg a tészta szépen elvált tõle.
A paradicsomot összevágtam, úgy került bele. Limara több rozmaringot írt, de mivel ez nagyon intenzív és pikáns fûszer, csak annyit tettem bele, amit írtam.
Kör alakú formába raktam, tetejét bemetszettem és így sütöttem ki kb. fél óra alatt.
Woooow, azok az illatok! És ízek!
Beleharapsz a ropogós, piros héjba és a szádba ömlik a rozmaring és a paradicsom!
Fantasztikus! Ezt ki kell próbálnotok nektek is!