Lilapereszk?s, majon?zes sal?ta savany?tott gomb?kb?l
sponsored links
Nem csak a p?rolt gomba, hanem a savany?tott gomba is nagyon finom k?l?nb?z? sal?t?kban. A lila pereszke pedig m?g a sz?n?vel az ?tel l?tv?ny?t is befoly?solja, ahogy ebben a mjon?zes sal?t?ban is.
Az ?GY ferment?lva vagy az ?GY ecetesen savany?tott gomb?t is szeretem haszn?lni sal?t?kban. A savany?tott gomb?kat, ha kell, kisebbre v?gom. Adok m?g hozz? kock?ra v?gott ?desebb alm?t, kock?ra v?gott savany?tott (ecetes vagy kov?szos) ubork?t, f?st?lt vagy sima fetasajtot, ressre f?tt vagy p?rolt gy?k?rz?lds?geket, esetleg c?kl?t ?s friss sal?talevelet is, legjobb a roppan?s r?mai sal?ta vagy a j?gsal?t. Nem baj, ha nem minden ker?l bele a felsoroltakb?l. A majon?zes ?ntetet r? j? ?z? majon?zb?l, tejf?lb?l keverem k?stolva, s?zva borsozva, picit ?des?tve ?s belekeverem a gomb?s z?lds?ges kever?ket Finom b?rmikor.