LILALÉ

2012-03-08

sponsored links



Nem tudtam más nevet adni a levesemnek, mint hogy LILALÉ... Lehet kicsit meghökkentõ, de amikor a fiam felemelte a lábas fedelét és belenézett, rögtön azt kérdezte: "Mi ez a lila lé?!..., nem tudtam már máshogy elnevezni. Szóval ez a lila lé nem más, mint, lila káposzta krémleves burgonyával. Hát nem csodálatos a színe? Rögtön beleszerettem. És még az íze is finom, selymes és krémes. És különben is, így tavasz kezdetén kellenek a vitaminok. A káposztában pedig sok van. Persze legjobb lenne, ha nyersen ennénk, de a lila káposzta elég markáns ízvilággal bír, így ízesítés nélkül nehéz lenne elfogyasztani.

Hozzávalók: 1/2 fej kisebb lila káposzta, 2-3 szem közepes burgonya, 2 dl. fõzõ tejszín, só, 1/2 citrom ...

Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2012/...

sponsored links

Keres?s