Lilahagymás tészta morzsolt sajttal, friss salátával

2014-03-13

sponsored links


Nagyon szeretem a teljes kiörlésû tésztával készült ételeket. Ez egy végtelenül egyszerû tésztás étel, ennek ellenére, nagyon finom, laktató. Sok-sok értékes tápanyag található benne, könnyen emészthetõ, diétázók is fogyaszthatják, ebédre.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 60 dkg lilahagyma
  • 40 dkg teljes kiörlésû tészta
  • 15 dkg fetasajt
  • 12 dkg zöld saláta (pl rukkola)
  • 125 ml száraz vörösbor
  • 100 ml zöldségalaplé
  • 3 evõkanál olívaolaj
  • 2 evõkanál balzsamecet
  • 1 evõkanál nádcukor
  • 1 evõkanál szárított kakukkfû
  • kevés csilipehely
  • tengeri só, õrölt bors

    Elkészítése:

    • A hagymát meghámozzuk, és vastagabb szeletekre vágjuk. Egy serpenyõben, az olajon 6-8 percig pároljuk, amíg enyhén megpuhul.
    • Megszórjuk nádcukorral, picit hagyjuk karamellizálódni, majd hozzáadjuk a bort, meg az alaplét. Jól összeforraljuk, majd levesszük a tûzrõl, és balzsamecettel, kakukkfûvel ízesítjük. Alaposan megsózzuk és borsozzuk.
    • A tésztát enyhén sós vízben kifõzzük, majd leszûrjük, és a serpenyõben, a párolt hagymával összeforraljuk. 
    • Friss salátával összekavarjuk, sajtot morzsolunk a tetejére, és megszórjuk egy kevés csilivel.

    Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2014/03/lilaha...

    sponsored links

    Keres?s