Lilahagymás tészta morzsolt sajttal, friss salátával
sponsored links
Nagyon szeretem a teljes kiörlésû tésztával készült ételeket. Ez egy végtelenül egyszerû tésztás étel, ennek ellenére, nagyon finom, laktató. Sok-sok értékes tápanyag található benne, könnyen emészthetõ, diétázók is fogyaszthatják, ebédre.
Hozzávalók (4 személyre):
- 60 dkg lilahagyma
- 40 dkg teljes kiörlésû tészta
- 15 dkg fetasajt
- 12 dkg zöld saláta (pl rukkola)
- 125 ml száraz vörösbor
- 100 ml zöldségalaplé
- 3 evõkanál olívaolaj
- 2 evõkanál balzsamecet
- 1 evõkanál nádcukor
- 1 evõkanál szárított kakukkfû
- kevés csilipehely
- tengeri só, õrölt bors
Elkészítése:
- A hagymát meghámozzuk, és vastagabb szeletekre vágjuk. Egy serpenyõben, az olajon 6-8 percig pároljuk, amíg enyhén megpuhul.
- Megszórjuk nádcukorral, picit hagyjuk karamellizálódni, majd hozzáadjuk a bort, meg az alaplét. Jól összeforraljuk, majd levesszük a tûzrõl, és balzsamecettel, kakukkfûvel ízesítjük. Alaposan megsózzuk és borsozzuk.
- A tésztát enyhén sós vízben kifõzzük, majd leszûrjük, és a serpenyõben, a párolt hagymával összeforraljuk.
- Friss salátával összekavarjuk, sajtot morzsolunk a tetejére, és megszórjuk egy kevés csilivel.