Lilahagymás-kakukkfüves burgonya
sponsored links
Hétvégén feltöltöttem a Facebook oldalunkra ennek a köretnek a fotóját és azóta már többen is jelezték,
hogy szeretnék elkérni a receptjét, mert még nem ismerik. Mulasztásomat máris pótolom, hátha valaki épp a hétvégi ebéd részeként szeretné elkészíteni.
Gyerekkoromban sokszor elõfordult nálunk ez a lilahagymás-kakukkfüves krumpli. Leggyakrabban baconbe göngyölt, sajttal töltött sült virsli mellé készítette apukám. A receptjét is tõle tanultam.
A legfontosabb hozzávaló egy vastag aljú, öntöttvas vagy valamilyen tapadásmentes edény, mert szinte saját levében kell párolni a krumplit, nagyon hamar lesül, ha nem megfelelõ lábasban készül.
A második legfontosabb hozzávaló a friss kakukkfû. Ennek hiányában természetesen megszórhatjuk szárítottal is, de a frisstõl egészen más lesz az ízharmóniája.
Hozzávalók:
- krumpli
- lilahagyma ...