Lilahagymalekváros-virslis pita
sponsored links
Már nagyon régen készítettem élesztõs ételt,az epém miatt (egyszer talán Apának lángost),
de már nem bírtam ,és "játszottam a tûzzel " hagyma ill. élesztõvel.
A tésztához kevertem a liszthez egy kis grahamlisztet, és némi zabpelyhet is.
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 5 dkg grahamliszt
- 5 dkg zabpehely
- 2 dkg élesztõ
- 1 tojás
- 1 kk méz
- só
- virsli
- lilahagymalekvár
- 1 kg lilahagyma
- 2-3 ek olaj
- 1 tk só
- 1 dl balzsamecet
- 3-4 ek csipkebogyólekvár
- cukor tetszés szerint, függ a csipkelkvár édességétõl
Vágjuk a megtisztított hagymát félbe, majd a szeleteljük vékony fél karikákra.
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy lábasba, majd tegyük bele a felvágott hagymát.
Közepes lángon pirítsuk addig, míg a hagyma szép barnára nem párolódik.
Öntsük rá a cukrot, sózzuk meg, és tegyük bele a lekvárt.
Állandóan kevergetve pároljuk még tíz percig, utána öntsük rá a balzsamecetet.
Rotyogtassuk még pár percig, után szedjük át tisztára mosott lekvárosüvegekbe.
Zárjuk le jól és állítsuk felre öt percig.
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy lábasba, majd tegyük bele a felvágott hagymát.
Közepes lángon pirítsuk addig, míg a hagyma szép barnára nem párolódik.
Öntsük rá a cukrot, sózzuk meg, és tegyük bele a lekvárt.
Állandóan kevergetve pároljuk még tíz percig, utána öntsük rá a balzsamecetet.
Rotyogtassuk még pár percig, után szedjük át tisztára mosott lekvárosüvegekbe.
Zárjuk le jól és állítsuk felre öt percig.
forrás: Kaldeneker.hu
A tésztát összeállítottam ,(ha kemény lenne, adjatok hozzá még egy-két kanál vizet,)
majd hagytam pihenni 20 percig.
3-4 db virslit megpirítottam egy kanál olajon, majd hozzáadtam 2.3 kanál hagymalekvárt.
Kinyújtottam kb 0,5 cm -re,és egy kistányér körül 2x2 db kört rajzoltam, majd 1-1 -re
ráhalmoztam a hagymás-virslis tölteléket.
Végül ráhelyeztem a tészta tetejét, és a szélét az egyik ujjammal lenyomkodtam.
Egy tojással lekentem, és sütöttem 30 percig középmelegen.