Lila macaron csokis krémmel
sponsored links
Holnap van a macaron világnapja, pont jól idõzítettem, hétvégén sütöttem ezeket a lila macaronokat. A recept Latsiától van, már tavaly is sütöttem párszor, csak nem sikerült lefotózni, karácsonyra is gyártottam ajándékba rengeteget, nagy sikere volt, akkor vettem Wilton gélfestéket, hogy tudjak színeseket is sütni. Nagyon egyszerû elkészíteni, nekem ez a recept volt az elsõ próbálkozásom a macaronnal és maradok is ennél, mindig sikerült eddig. Ez most öregített fehérjébõl készült, de csak azért, mert hét elején sütöttem sárgájával és szombatig pihent a hûtõben a fehérje, de nem szoktam öregíteni és úgy is szépek mindig.Nem tökéletesek, profi macaronosok biztos találnak benne hibát, de én elégedett vagyok vele. Elkövettem azt a hibát, hogy a lányomra bíztam a töltést, ami nem lett volna baj, csak a fotó miatt, kívül is összekente a macaronokat. Egyszer próbáltam erythritollal elkészíteni, de nem sikerült, finom volt, elfogyott, de nem macaron volt sajnos, de, lehet, hogy csak nekem nem sikerült.Talán még annyit, hogy a mandula liszt az más, zsírtalanított, máshogyan viselkedik, mint a sima õrölt mandula, vannak olyan receptek is, de ehhez õrölt mandula kell. Tudtátok, hogy holnap van a boldogság nemzetközi napja is? Szóval süssetek macaront, majd egyétek meg, garantált boldogság:)
Hozzávalók:
12,5 dkg tojásfehérje (nekem ez pontosan 4 db M méretû fehérje volt) ...