Lila káposzta almával vagy körtével
sponsored links
Hozzávalók:
- 0,5 kg lila káposzta
- 3 db közepes alma vagy körte (Ketogén étkezés esetén minimális gyümölcsöt használj!, csak az íze miatt.)
- 1 evõkanál zsír
- Köménymag, só, bors, stevia vagy nyírfacukor
- 0,5 dl víz (elhagyható) – amennyiben van türelmed folyamatosan keverni, mert a káposzta a sózás hatására levet ereszt, akkor a + vizet elhagyhatod
- Jó minõségû sütni való kolbász vagy “Sült kolbász (azaz kolbász formájú fasírt)” – külön recept szerint; lehet hozzá kínálni pl. húslevesben fõtt, majd pirított csirkecombokat
Elkészítés:
- A lila káposztát laskázd fel, az almákat pucold meg, és vágd apró darabokra
- Tegyél 1 evõkanál zsírt a serpenyõbe
- Dobd rá a káposztát
- Ízlés szerint fûszerezd
- Állandó keverés mellett “fõzd” és pirítsd – egy kevés vizet aláönthetsz, mely feltétlenül fõjön el
- Végül meghámozva és laskázva tedd a káposztához az almákat – Az almát nyersen keverd legutoljára az ételhez, így a nyers alma nem válik cukorrá!
A káposztát tálald a külön megsütött kolbásszal!