Lila káposzta almával vagy körtével

2017-04-01

sponsored links

Hozzávalók:

  • 0,5 kg lila káposzta
  • 3 db közepes alma vagy körte (Ketogén étkezés esetén minimális gyümölcsöt használj!, csak az íze miatt.)
  • 1 evõkanál zsír
  • Köménymag, só, bors, stevia vagy nyírfacukor
  • 0,5 dl víz (elhagyható) – amennyiben van türelmed folyamatosan keverni, mert a káposzta a sózás hatására levet ereszt, akkor a + vizet elhagyhatod
  • Jó minõségû sütni való kolbász vagy “Sült kolbász (azaz kolbász formájú fasírt)” – külön recept szerint; lehet hozzá kínálni pl. húslevesben fõtt, majd pirított csirkecombokat

Elkészítés:

  • A lila káposztát laskázd fel, az almákat pucold meg, és vágd apró darabokra
  • Tegyél 1 evõkanál zsírt a serpenyõbe
  • Dobd rá a káposztát
  • Ízlés szerint fûszerezd
  • Állandó keverés mellett “fõzd” és pirítsd – egy kevés vizet aláönthetsz, mely feltétlenül fõjön el
  • Végül meghámozva és laskázva tedd a káposztához az almákat – Az almát nyersen keverd legutoljára az ételhez, így a nyers alma nem válik cukorrá!
A káposztát tálald a külön megsütött kolbásszal!

Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=606

sponsored links

Keres?s