Lila krumpli saláta
sponsored links
Ez a saláta önmagában is az asztalunk laktató, mutatós fogása lehet, de ha kihagyjuk belõle a sonkát akkor akár sült hús, hal mellé is kiváló köret.
Hozzávalók ( 2 személy részére): 60 dkg lila krumpli, 4 evõkanál konzerv csemegekukorica, 4 evõkanál konzerv zöldborsó, 10 dkg telemea sajt, 5 dkg gépsonka, 2 üvegben eltett csípõspaprika, só, zöldpetrezselyem. Az öntethez: 0, 5 dl olívaolaj, 1 teáskanál magos mustár, 4 ? 5 evõkanál a csípõspaprika levébõl, pici bors.
Elkészítése: a krumplit enyhén sós vízben héjában puhára fõzzük, hagyjuk kihûlni, meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A kockára vágott krumplit egy tálba tesszük, hozzáadjuk a csemegekukoricát, a borsót, a kis kockára vágott telemeát és gépsonkát, a karikára vágott csípõspaprikát, sózzuk,alaposan összeforgatjuk. A mustárt elkavarjuk a csípõspaprika levével, hozzáadjuk az olívaolajat, a borsot. Tálalás elõtt a krumplisalátára csurgatjuk, megszórjuk a finomra aprított zöldpetrezselyemmel.
Megjegyzés: Természetesen fehér krumpliból is elkészíthetõ.