LII Super Bowl -ra várva
sponsored links
Régen nem írtam egy sort sem, mert annyi mindennel el vagyok foglalva, hogy csak elkészítem az ételt és robogok tovább az utamon.
Ez a mai nap azonban olyan, amire minden évben más-más dologgal készülünk a családdal.
Mivel mindhárman rajongói vagyunk az amerikai focinak, így valami ilyen stílusú étel készül és köré a hangulatot is próbáljuk megteremteni. Hisz - sajnos - csak egy Super Bowl van egy évben.
Ez most egy hamburger volt, de igen emberesre sikerült. Itt ülök, mint Döbrögi, - úgy jól laktam, pedig még 5 óra van a mérkõzésig.
Így kezdõdött:
Ez a mai nap azonban olyan, amire minden évben más-más dologgal készülünk a családdal.
Mivel mindhárman rajongói vagyunk az amerikai focinak, így valami ilyen stílusú étel készül és köré a hangulatot is próbáljuk megteremteni. Hisz - sajnos - csak egy Super Bowl van egy évben.
Ez most egy hamburger volt, de igen emberesre sikerült. Itt ülök, mint Döbrögi, - úgy jól laktam, pedig még 5 óra van a mérkõzésig.
Így kezdõdött:
Készítettem mini szendvicseket, akik a pálya körüli nézõket helyettesítették.
Tibikém keze munkáját dicséri az asztal, tál és tányérok díszítése.
A hamburgerhez a zsemléket, a hamburger húspogácsát, valamint a mini szendvicsekhez való zsúrkenyeret is én készítettem.
Receptek leírása:
Hamburger zsemle:
Elõtészta:
- 15 dkg BL 80 liszt
- 0,9 dl víz
- 1/2 kk instant élesztõ
- 1 csipet cukor
- 1 csipet só
- 1 tk szõlõmagolaj
Limara hamburger zsemléjét vettem alapul:
- 60 dkg extra finomliszt
- 2 dl tej
- 12 dkg görög joghurt
- 5 g instant élesztõ
- 2 ek cukor
- 1 tk só
- 0,5 dl szõlõmagolaj
- 1 tojás
Kenéshez:
- 1 tojássárgája + 1 ek tej
- szezámmag
Az összes hozzávalóból tésztát dagasztottam, kb. 1 óra alatt duplájára kelesztettem.
Elosztottam több részre. Készült 5 hamburger zsemle, kb 125-130 g-osak, 3 perec és 3 hosszú, vékony rudat is sütöttem, amibõl készültek a kis szendvicssek.
Megformáztam, újra kelesztettem kb, fél óráig, megkentem a tojássárgája-tej kombóval, azsemléket megszórtam szezámmaggal, a perecet Maldon sóval és 180 fokos sütõben 18-20 perc alatt megsütöttem. Sütés elõtt alaposan lespricceltem langyos vízzel.
A három hamburgerhez használtam:
- 75 dkg angus marha hátszínt, amit ledaráltam és a fûszerekkel összekeverve 5 napra a hûtõbe tettem)
- 15 dkg vajat (mivel faggyúm nem volt otthon)
- 1 kk fokhagyma granulátum
- 1 tk bors
- 3 ek Worchestershire-szósz (mert szeretem és nekem hozzátartozik a marhához)
- 1 tk só (csak a sütés elõtt kevertem a húshoz)
- 150 g cheddar sajt
A húspogácsa közepébe és tetejére is tettem egy-egy szelet sajtot. Kb. 2 cm vastag húspogácsákat a forró grilllapra tettem és oldalanként kisebb lángon 5-5 percig sütöttem.
Most már csak terpeszkedünk, várjuk a meccset és fogadó táblázatot gyártunk, hogy milyen mondások fognak elhangzani a közvetítés alatt.
Minden kedves focirajongónak hasonló kellemes szurkolást kívánok.
Go Pats!
A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetõk más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak elsõ sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.