Light Csokitorta mandulaliszttel
sponsored links
Ha az ember nem ehet cukros édességet, akkor tuti, hogy megtalálja a módját annak, hogy hogyan lehet elõcsalogatni mégis azokat a jól megszokott ízeket. Ha pedig valami mondjuk úgy csokis, hogy még egészséges is, akkor az egy plusz örömforrás lesz, amit büntetlenül élvezhetünk.
A következõ torta nagyon elõnyös az inzulinrezisztencia, vagy diabetes-es diétát követõknek, mert az gészben összesen csak 7,2 g Ch van! (Itt meg kell jegyeznem, hogy még a teljes kiõrlésû lisztek szénhidrát tartalma is általában 70g körüli!!!!!) Azaz ha 8 részre osztjuk, akkor egy adag 0,9 g Ch! Hallelujah! :) Ez azért lehetséges, mert mandulalisztet, és Xukor Zéró használtam. Bõvebben ezekrõl az alapanyagokról:
A mandulaliszt
A Nature Cookta mandulalisztet, a lisztté õrlése elõtt hideg sajtolással zsírtalanítják, ezzel a módszerrel a sima õrölt mandulánál körülbelül 30 %-kal magasabb beltartalmi értékû, ízletes konyhai alapanyagot kapunk. Tehát magasabb a fehérje-, az ásványi anyag-, a vitamin- és a rosttartalma.A mandulaliszt E-vitaminban igen gazdag, erõs antioxidáns, segíti a sejtfalak rugalmassá tételét, és a szabadgyökök káros hatásaitól is védi a szervezetet. A szívre és az érrendszerre is jó hatással van, mert ...