Libazsíros kifli
sponsored links
Valamikor nem is olyan régen Gabojsza írt egy megjegyzést a Facebookon, hogy Õ bizony most éppen kacsazsíros kiflit majszolgat, de nem ám csak egyszerûen megkenve, hanem a kifli maga kacsazsíros. Akkor szépen elhtároztam, hogy én bizony ilyet, ha törik, ha szakad sütni fogok. És lám tegnap miközben a hûtõben kotorásztam, rábukkantam 2 üvegnyi libazsírra úgyhogy szépen nekiláttam. Ma pedig újráztam. :))) Úgy néz ki új kedvencre bukkantam. :))) Köszönet Gabojszának a receptért!
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztõ
3 dl tej
1 teáskanál cukor
8 dkg libazsír (nem kell felolvasztani)
1 teáskanál só
A kenéshez:
1 db tojás
A lisztet dagasztótálba tesszük. A közepébe kis fészket alakítunk ki. Beletesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztõt és...