Libazsíros császárzsemle
sponsored links
Elfogyott a kifli / zsemle, ezért ismét neki kellett állni a dagasztásnak.
Bevált csapaton ne változtass, ezért ismét libazsíros kiflim tésztáját vetettem be; formáját tekintve azonban zsemlére vágytam. Császárzsemlére.
Formázására Limara adott segítséget blogján; de elsõre "nem pontosan" úgy sikerültek a zsemlék.
A megkelt tésztát nyolc részre osztottam; 45 cm hosszú rudakat sodortam; megcsomóztam; egyik szabad ágát aláfordítottam, majd a másik ágát is "eltüntettem".
Amíg a sütõ melegedett, a zsemlék puha ruha alatt pihentek. Mielõtt a forró sütõbe kerültek volna, felvert tojással lekentem mindegyiküket.
Szép pirosra sültek.
Bár mindegyik zsemle formáját tekintve még hagy kívánnivalót maga után, de az íze és állaga tökéletes.
Legközelebb újra megpróbálom a leírás szerinti elkészítésüket, hátha ...