Libazsírban konfitált nyúlcomb, virágos salátával
sponsored links
Megint csak egy olyan módszerrel készítettem az ebédünket, amit ugyan ismertem, de még sosem készítettem. Talán nem is kell nagyon magyaráznom, hogy a zsír miatt, de egyszer-egyszer azért belefér az étrendünkbe.
Ez a fogás egyébként az eperparaj köré épült. Ahhoz képzeltem el a sokvirágos salátát, és csakis valamilyen fehér húst (esetleg halat). Elsõre vajon pirított rózsborsos nyúlgerincfilére gondoltam, de aztán nyúlcomb került elõ a fagyasztóból. Hosszan sütve, de szaft nélküli végeredményt szerettem volna, és volt egy üveg ízletes libazsír a hûtõben. Így adta magát a konfitálás - és mivel a zsírt papírtörlõvel leitattam a húsokról, meg is kaptam a tökéletes eredményt.
Hozzávalók
4 db nyúlcomb (kb. 250 g/db)
annyi liba- vagy kacsazsír, amennyi ellepi a húsokat (az általam felhasznált zsír enyhén ilyen ízû volt)
durvaszemû tengeri só
2 rozmaringhajtás
3-4 ágacska kakukkfû
a salátához
(a mennyiségek tetszés szerint)
1 nagy maréknyi zsázsa ...