Libatepertõ
sponsored links
A holnapi Márton napi vacsoránk elõkészítése, illetve annak mellékterméke- nem szép szóval kifejezve -ez a kis tál libatepertõ. Mert persze, hogy nem melléktermék, hanem mennyei eledel! Frissen kisütve, vékony karikára vágott apró vöröshagymával, friss kovászos kenyérrel remek uzsonna volt bizony ez mára. Libamájat szeretnék sütni Márton napján, ehhez pedig libazsírra van szükség. Ezért ma kisütöttem 1 kg bõrös libahájat. Aranyló zsír, és ropogós friss libatepertõ a végeredmény. A zsír megmaradt, de a második percek alatt tûnt el:)))
A bõrös libahájat megtisztogattam, csipesszel kihúzogattam a még benne lévõ néhány vastag tokot. Szerencsére nem volt benne sok, vásárláskor ezt igyekszem figyelni. Éles késsel feldaraboltam kb. 3,5 x 3,5 cm-es darabokra. Lábasba tettem, pici vizet öntöttem alá, és takaréklángon lefedve elkezdtem sütni. 10 percenként óvatosan ...