Libatalpak
sponsored links
Márton napján mi más lehetne a desszert mint Lúdláb torta?! Manapság a Lúdláb alternatív változataival találkozunk inkább (poharas desszert, pop cake, stb.), semmint tradicionális formájával. A hagyományos receptek is megoszlanak a krém tekintetében: klasszikus párizsikrém (ganache- tejszín és csokoládé keveréke), vajjal vagy margarinnal dúsított párizsi krém. A vajas szerintem túl tömény, az utóbbi íze nekem a margarin miatt nem jön be (szinte egyáltalán nem használok margarint). Így én maradok a klasszikus párizsi krémes változatnál.
A Lúdláb tulajdonképpen egy konyakos meggyel megbolondított Rigójancsi, aminek a felsõ tésztarétege hiányzik.
Hozzávalók
- 1 kakaós piskóta 4 tojásból tortakarikában megsütve
- 1 adag párizsi krém
- 25 dkg kimagozott konyakos meggy vagy meggybefõtt konyakba áztatva ...