Libamájas tojáslepény karalábésalátával
sponsored links
Nagyon finom reggeli vagy vacsora, illetve elõétel, mert hidegen is isteni. Hidegtálakon is jól mutatna. Nagyon el tudnám képzelni kockára vágva, egy-egy falatka kenyérre helyezve, és valamilyen színes zöldségfalatokkal kínálva. Már készítettem medvehagymásan is. És persze, csirkemájjal is ugyanolyan finom. Kísérõként bármilyen idénysaláta illik hozzá.
Libamájas tojáslepény karalábésalátával
Hozzávalók 3-4 személyre: 30 dkg libamáj (vagy vegyes belsõség), 2 közepes hagyma, 6 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, 3-4 evõkanál olaj; a salátához: 40 dkg karalábé, 2 közepes sárgarépa, só, citromlé, olívaolaj, csipetnyi aprított petrezselyemzöld.
Elkészítése: A hagymát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük, és a felforrósított olajon megdinszteljük. Rádobjuk a kis kockákra vágott májat vagy belsõséget, és fehéredésig pirítjuk. Ha szükséges, kevés vizet is öntünk alá, és fedõ alatt puhára pároljuk. Ha csak májat használunk, akkor nincs szükség vízre, néhány perc alatt saját levében átpárolódik. A tojásokat tálba ütjük, megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk a finomra aprított petrezselyemzöldet. A felvert tojást ráöntjük a zsírjára sütött hagymás májra, és összekavarjuk, hogy a májdarabok egyenletesen oszoljanak el benne. Lefedjük, és kis lángon néhány percig sütjük, majd a lepényt egy tányérra borítjuk, és óvatosan visszacsúsztatjuk a serpenyõbe, hogy a másik fele is átsüljön. A karalábét és a sárgarépát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük vagy lereszeljük. Ízlés szerint sózzuk, illetve savanyítjuk, majd összekavarjuk. Tálaláskor olívaolajat csepegtetünk rá, és megszórjuk aprított petrezselyemzölddel.