Libamájas pohárkrém kardamomos fehérborzselében

2011-05-19

sponsored links

Még mindig a Libamájfesztivál bûvöletében élek - és fõzök. Megint kipróbáltam egyet Buday Péter libamájas receptjei közül, de (mivel eluntam a sok édes ízt) kihagytam a borból készült zselébõl a mézet. Szerintem igazam volt: a száraz fehérbor és a sok kardamom tökéletes ízhatást ad így együtt, nagyon kellemes ez az enyhe fanyarság a fûszeres krémmel. Ami megmaradt, külön hagytam megszilárdulni, és az ebbõl készült kis borzselékockákat  külön eszegettem meg, eperrel - mert az most mindig van a hûtõben.

Libamájkrém cardamom zselében (Buday Péter receptje)
 
Vajban megpirítom a vöröshagymát. Öntök rá fehérbort. Amikor a bor elpárolgott megpirítom a kisujjnyi darabokra vágott libamájat. Sózom, borsozom. Ízesítem kevés majorannával, zsállyával, igen kevés csípõs chilivel. Amikor az egész összepirult, akkor pürésítem. Habzsákból kelyhekbe adagolom. A száraz fehér bort cardamom maggal...

Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/05/19/li...

sponsored links

Keres?s